A Magas-Tátra Poprád városától északra, hegyi tavaival, hófödte csúcsaival és csodás kilátásával igazi turista-mágnesnek számít. Kedvező árak, a szolgáltatás magas színvonala, valamint a gyorsan fejlődő infrastruktúra, a magas színvonalú szállodák és kiváló lesiklópályák jellemzők a térségre. Nemcsak Szlovákia, de egész Európa egyik legszebb és legnevezetesebb üdülőközpontja alakult itt ki már a 18. században. Az egyedülálló klíma, a kivételesen tiszta levegő, a gyönyörű kilátással rendelkező hegycsúcsok nemcsak a síelőknek, de a gyógyulni vágyóknak is kivételes élményeket nyújtanak.

A múlt hangulatát idéző nyaralók, paloták, szállodák, éttermek felejthetetlen élményekkel gazdagítják az ide látogatókat. A Csorba-tó, Ótátrafüred, Lomnic, mintha haza jöttünk volna. Ne csoda, hiszen az épületek nagy részét a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán végzett Hoepfner Guido Kornél építész tervezte.

Budapestről a távolság 310 kilométer, megközelíthetjük nemcsak egyénileg, de busszal vagy vonattal is.

A síelőknek jó hír, hogy a felgyorsított beruházásokkal újabb síközpontok építését fejezik be, a legújabb egy kb. 5 kilométer hosszú piros-kék carving lesiklópálya. Főleg az idősebbek és a gyerekek részére több, kék jelzéssel ellátott lesiklópálya van, míg a profiknak egészen májusig a Lomnici nyereg, a fekete jelzésű „szlovák jéghegy” a leküzdhető ellenfél.



Ha kevés lenne a hó...